Asahi

Asahi on Suomessa kehitetty, länsimaiseen ajatteluun ja lääketieteeseen pohjautuva terveysliikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Asahi on yksinkertaista, mutta kokonaisvaltaista ja tehokasta terveysliikuntaa, joka auttaa ihmistä ylläpitämään fyysistä terveyttään ja henkistä tasapainoaan.

Asahi korjaa kehoa ja rauhoittaa mieltä! Laji mm. kehittää harrastajansa lihastasapainoa, koordinaatiota sekä parantaa keskittymiskykyä, lievittää stressiä ja auttaa palautumaan työstä tai urheilusuorituksesta. Asahi soveltuu kaikille ihmisille muun liikuntaharjoittelun oheen palauttavaksi ja liikkuvuutta lisääväksi harjoitusmuodoksi. Asahi sopii myös hyvin työpaikoille taukoliikunnaksi.

Asahin tavoitteena on terveyden ja hyvinvoinnin tuottaminen sekä sairauksien lievittäminen. Asahi on lajina turvallinen, eikä loukkaantumisia tapahdu, kun liikkeet tehdään hitaasti ja rauhallisesti hengityksen tahtiin. Näin on helppo harjoittaa ja parantaa myös sellaista kehon osaa, joka on kipeä tai toipumassa esim. leikkauksesta, kaatumisesta tai venähdyksestä.

Asahin aloituskynnys on pieni ja liikkeitä pystyy tekemään mukana jo ensimmäisellä harjoituskerralla. Asahia voi harjoitella yksinään, pienryhmissä tai isossa joukossa. Harjoittelu onnistuu kotona, kuntosalilla tai luonnossa, sillä erityisiä harjoitusvälineitä ei tarvita. Asuksi käy mikä tahansa vapaan liikkeen salliva asu ja harjoitella voi paljain jaloin, sukkasillaan tai jalkineissa.

Asahin sarjaan sisältyy rentoutusosio, yläselän liikkeet, alaselän ja jalkojen liikkeet sekä lopuksi tasapainoharjoitteet. Asahin eri liikkeitä voi harrastaa myös istualtaan tai makuultaan, mutta lajin perusmuoto tehdään kuitenkin seisaallaan. Sellaisena se sopii mainiosti myös niille, joiden on hankala asettua lattialle makaamaan tai istumaan.

Kiinnostaako Asahi -terveysliikunta?

Puuttuuko kuntosaliltasi palauttavan liikunnan tarjonnasta juuri Asahi -tunnit?              Asahi -terveysliikuntaa saatavilla nyt myös pienryhmille!                                                  Ota rohkeasti yhteyttä: tarcomea@gmail.com